Home Reservoir Simulation Research Model Railroading RPG Natur & kartmysarlag
Geir og Øysteins natur & kartmysarlag
Klikk på bildene for full størrelse
Neste side -->
Tur 1: 3. jan 2021: Prestegardskogen Kart: Møsnuken, 1:5000 / 5m ekv.
Prestegardskogen har vi gått noen turer i nå, og den passet ypperlig for årets første tur i nydelig vær med barfrost. Ikke av de tyngste turene, helt ideell for å riste av seg jule og nyttårsfeiringen og komme seg ut i skogen igjen. Ikke så lenge siden forrige gang i P-skogen, men helt annerledes vær og tur.
2021 forside 2021 forside Kjent motiv nord i skogen, flotte forhold Langsmed Sponga Ved hogstraseringen, men det så bedre ut i barfrosten. Nord for badeplassen i herlig vinterskog Kaffipausen tok vi i buss-skuret på badeplassen Den åpne flaten vest for Knutabrui. Geirs kommentar: Skulle ønske jeg kunne vise deg dette mens det fortsatt stod fin skog her... På fin sti langs den omtalte flaten Denne broen tok jeg bilde av på forrige tur her (40/2020), men i dag var det veldig forskjellig
Tur 2: 8. jan: Kalandseid Kart: Svartevatn, 1:6250 / 5m ekv.
Dette er også deler av en av Øysteins favoritt-treningsrunder fra gamle dager. Det var kaldt og klart, barfrost og bunnfrosne myrer gjorde det lett å gå, og terrenget her er jo bare helt herlig. Mye av turen i villmarksterreng, og når det kan forseres uten slit er kartmysarlaget storfornøyd. Det ble en veldig fin tur.
Første myren. Ofte brukt til samlinsplass for o-løp. Kjent og kjær Oppover første skrålien. Mer kjent og veldig kjært terreng. Det føltes som jeg nettopp har vært her -- ikke over ti år siden... Frossen brakebusk etter vi er ferdig med bakkene Tjernet i første myren oppe på flaten -- annerledes nå enn om sommeren. Kaffipause på ryggen ovenfor myren med vannoppsamlingsanlegg Vannet ved pauseryggen, og Hausdalen bakover Vi kom ned til kjerreveien mot Bahus mens det fortsatt var lyst. Og da var alt OK. Utsikt fra Nesttun-Osbanen-trasé mot Hausdalen og Horgen
Tur 3: 13. jan: Røttingen SV Kart: Røttingen (ny), 1:5000 / 5m ekv.
Kaldt og fint vintervær, men i meste laget snø for fotturer de fleste steder. På Røttingen var imidlertid snødekningen begrenset, og dermed fikk vi anledning til å legge under oss den delen av øyen som Ø. fortsatt ikke har besøkt. Det ble nok en fin ettermiddagstur, og om glatt noen steder helt fine forhold.
Nesten ute ved fyret -- flotte forhold og flott vær Fyret, med Bjørnafjorden og omkringliggende herligheter Der tok vi kaffipausen, og fikk besøk av en liten venn som ville koses med Her gikk vi over på en tidligere Røttingen-tur og, men forholdene i dag var ganske annerledes Kobbevågen kommer vi visst innom på alle turene her. Tilbake langs den smale viken. Det var meningen å følge denne, men pga tvil om hvordan det var der i dag endte vi med veien rundt.